PRIJZEN

Wanneer je opgroeit met onderdrukking leer je overlevingsstrategieën. Maar daar denk je vaak negatief over. 'Ja maar ik ben van gescheiden ouders', of ''Ja maar ik kan op dat punt niet normaal doen want ik ben misbruikt' of 'Ik hoor er blijkbaar niet bij, ik kom uit een andere cultuur''. Vanaf het moment dat je die levenservaring gebruikt om andere mensen inzicht te geven, verdwijnt dat negatieve. Dan sta je op eens op beide poten. En als je dan een prijs wint is dat dubbele erkenning.

Prijzen winnen betekent vaak wat geld krijgen om het project mee verder te doen. Dat is fijn, want dan zijn we even vrij. Hoeven we geen subsidies aan te vragen en wachten. Door de prijs 'BRONZEN PAGADDER' kregen we veel uitnodigingen om te komen spelen. Met het geld van de LYDIA CHAGOLL PRIJS (Koning Bouwewijn Stichting) kunnen we optreden voor jongeren die niet georganiseerd zijn en die geen geld hebben. Die gaan dan in één ochtend iets meemaken dat je de rest van je leven kan gebruiken. Om je te verzetten of bevrijden van geweld en uitsluiting. En je hebt contact met andere jongeren. Dat is waar het om gaat. Dat zijn de echte prijzen !


Prijs Lydia Chagoll 2017 van de Koning Boudewijnstichting.
De jongeren van Forumtheater Antwerpen winnen voor het tweede jaar achtereen een Vlaamse prijs voor hun bevrijdende werk.
De Prijs Lydia Chagoll – 'voor een glimlach van een kind' – beheerd door de Koning Boudewijnstichting wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon, groep of vereniging, die inspanningen levert om het respect voor kinderen groter te maken, ongeacht hun afkomst of nationaliteit.

Bronzen Pagadder 2016 (B)
We kregen in 2016 de Bronzen Pagadder. Eigenlijk de prijs van de vroegere socialistisch-christelijke vakbond die vrijwilligers willen feliciteren voor hun goede werk, denk ik. We zijn er trots op. Het beeldje van de prijs stelt een 'pagadder' voor. Een slank hongetje dat vroeger op de wallen van Antwerpen goed in de gaten hield of er geen gevaar dreigde en die vaak ook buiten de stad in vijandelijke linies polshoogte nam.